Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

Temadage

DANSK BORDER OG FIFE KLUB

TEMADAG 

 

 

foto IMG 1596

Rigtig mange af foreningens medlemmer var mødt op til denne temadag på Korup Skole i Odense.

foto IMG 8714r foto IMG 8716r
foto IMG 8729r foto IMG 8721r
foto IMG 8732r foto IMG 8740r Kopi
foto IMG 8741 foto IMG 8742r Kopi
foto IMG 8743r foto IMG 8744r
foto IMG 8745r foto IMG 8747r
foto IMG 8749r foto IMG 8750rKaj Hoffmann forsøgte endda at nå frem til mødelokalet via et trappesystem. 

foto IMG 8725r

 
frank darling


Frank Darling startede mødet med at byde David Shelbourn velkommen til Danmark.                


             

davidshelbourne
Dagens gæst var Generalsekretær for Fife Federation David Shelbourne.

David er bosiddende i Wales og er 73 år. Efter en lang årrække som aktiv inden for duesporten blev interessen for kanariefuglen aktuel. Først farvekanarier, men ved et tilfældigt besøg hos en Fife Fancy opdrætter blev glæden for denne ”lille smukke livlige kanariefugl vakt”. David har nu haft et stort Fife Fancy opdræt i 15 år.

David fortalte at arbejdet som Generalsekretær krævede en del tid på ”papirarbejde”. F.eks. arbejder han på at opnå en international ensartethed omkring fuglen – ”den skal ikke være en miniborder”.

foto IMG 8736r Kopi foto IMG 8737r Kopi

 

foto IMG 8738r Kopi

 

foto IMG 8738fife fancy standardr
Standarden for Fife Fancy

David fortalte om sit eget store fuglehold og om arbejdet som dommer. Han var vel forberedt og er en livlig, positiv og givende person.lars skov


Det hele blev oversat af vores nye formand Lars Skov.Ca. 3 timer fordelt på formiddag og eftermiddag var David Shelbourne i centrum.

På David Shelbournes hjemmeside får man et godt indtryk af hans store interesse for opdræt af Fife Fancy. Det være sig i egen fuglestue med 52 ynglebure, hvor han f.eks. måned for måned fortæller om alle de relevante/nødvendige aktiviteter, som for ham er vigtige for at opnå sunde og udstillingsparate fugle.

David bruger også megen tid på det sociale og faglige samarbejde med andre opdrættere, hvilket hans hjemmeside i høj grad også bærer præg af.

Ved sammensætning af ynglepar har David ikke den store fokus på familieforhold. Han kikker på den enkelte fugls stærke og svage sider og ud fra denne (visuelle) gennemgang sammensætter han sine ynglepar.

I forbindelse med snakken om fodring af fuglene omtalte David produktet "Pearl Morbide".  Vores medlem Arne Petersen gav efterfølgende udtryk for den samme glæde ved brugen af det. Arne har tilvejebragt produktoplysninger.

klik her for at se om Pearl Mobide

På dagen kom David Shelbourne ind på rigtig mange ting omkring vores fuglehold. Han har lovet at sende en del materiale, som ganske givet vil være brugbart til hjemmesiden.

Der er langt fra Wales til Korup Skole i Odense. David blev hentet i Kastrup Lufthavn fredag og havde Lars Skov som guide indtil hjemturen.

Tak til David. 

Tekst: Ole
Billeder: Henrik og Jytte

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.