Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

Hjemme hos:

Hjemme hos Bent Joergensen10 års jubilæum…………………….bent j.012r

 

I en dejlig lukket villahave midt i Kolding har Bent et spændende fuglemiljø. Ud over en stor flok Fife Fancy kanarier har Bent forskellige parakitter – det hele godt fordelt i voliere rundt om i haven.

 
Ynglesæson 2009 har været helt i top – alle unger var dog endnu ikke kommet på pind, men resultatet bliver nok ca. 60 unger. For at opnå dette har Bent anvendt 18 hunner og 10 hanner.

Farvespillet i fugleflokken betyder meget for Bent, derfor er han meget glad for den gode ungefordeling i hans 3 farvevarianter.

bent j. 006r bent j. 002.jpgr

 

     

 

Bent sætter parrene sammen i marts/april. Han bruger ikke kunstig lys. Inden da har fugleholdet været igennem en espetrekur og naturligvis fået de nødvendige mineraler, vitaminer m.m.bent j. 023r

I yngleperioden blander Bent en alm. frøblanding med en spireblanding, som bliver blødgjort i vand. Samtidig får fuglene et indkøbt kraft/opmadningsfoder.

 

Bent er medlem af den lokale fugleforening, JFKK og Dansk Border & Fife Klub. Det var kontakten til Frank Darling, som gjorde Bent interesseret i kanariefuglen. Bent er meget taknemmelig for den støtte og hjælp Frank gennem årene har givet.

Bent har siden starten prøvet af med lizard, border, sortrøde, røde lipokromer og mosaikfugle, MEN har nu den kanariefugl, som passer til ham.

 

Bent er også blevet meget påpasselig med indkøb af fugle – hans grundstamme er i dag rigtig god. På Dansk Border & Fife Klubs udstilling på Korup Skole i Odense blev flere af hans fugle dog kritiseret af dommeren for manglende ryg, så han vil gerne med et indkøb styrke dette område.

 

Bent bruger formiddagen på fugleholdet. Han iagttager fuglene og griber ind, når der er problemer – ”den gode rytme i fugleholdet er vigtig”.

 

Tidligere var Bent ikke udstillingsinteresseret, især de små udstillingsbure irriterede ham. I dag er han meget glad for at udstille. Fuglene bliver i god tid trænet til at acceptere udstillingsburet. Samtidig betyder det sociale samvær og de faglige input på udstillingerne meget for Bent.

 

bent j. 016rBent har et barnebarn, 14 årige Mathias, som også er meget interesseret i Fife Fancy kanarien. Mathias deltager i både fuglemøder og på udstillinger. På Dansk Border & Fife Klubs store udstilling i Odense fik han både roset og pokal. Bents kone Inger passer vildfuglene og en hvid nymfeparakit.

 

Resultatliste 2008:

Skuets bedste stamme (Bramming)

Gruppevinder (Region Fyn)

Guldmedalje (Jysk Fyn)

Pokal og roset (Mathias på Dansk Border & Fife Klubs udstilling)bent j. 026r

 

Vedr. Dansk Border & Fife Klubs aktiviteter har Bent især været meget glad for den store udstilling i Korup på Fyn – ” den store og spændende konkurrence, hvor vi på nærmeste hold kunne følge slagets gang var meget givende”.

En ny ide kunne være, at opdrættere fra øst kunne besøge opdrættere fra vest eller/og omvendt.

 

Vi havde et par hyggelige timer med masser af snak.

 

En stor tak til Mathias, Inger og Bent.

 

bent j. 015r


SIDSTE NYT: dagen efter vores besøg blev området hvor Bent bor udsat for et voldsomt haglvejr med hagl lige så store som golfkugler. Samtlige volieretage blev ødelagt m.m. Heldigvis skete der ikke noget med fuglene. 

Translate

danlenfifrdeisnosv

Vi har 10 gæster og ingen medlemmer online

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.