Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

Hjemme hos:

Hjemme hos Lars Skov
Hjemme hos Lars og Bjørn

hjemme_hos_lars_skov_fife_fancy_018Lørdag den 13. marts havde Jytte og jeg en række gøremål på  Sjælland. I den forbindelse besøgte vi Lars og Bjørn, som bor i et mindre beboelsesområde  tæt ved Sengeløse. Ud over hus og en stor have er der et særskilt stort garageanlæg, som nu bruges til opbevaring af kasser fyldt med daliaknolde (georginer) til haven samt til fuglehus.

 

I fuglehuset er der 5 voliere bygget op af nye bredrammer samt 16 ynglebure (8 dobbeltbure).

Lars og Bjørn er nye i kanariefuglesammenhæng. De har over en periode købt lidt hist og pist – 6 par gule fife fancy, røde lipokromer, sortrøde, grønne samt et par agatopal kanarier. Ud over de nævnte kanariefugle kunne vi i volieredelen  se/høre finker og enkelte parakitter.

hjemme_hos_lars_skov_fife_fancy_005 hjemme_hos_lars_skov_fife_fancy_016


Lars har en ganske særlig interesse for kanarier og gav i samtalen udtryk for, at  fuglehuset nok alene kommer til at rumme kanariefugle. Her og nu er fife fancy den mest populære i fuglehuset – måske bliver det den, som skubber de andre ud.

 

Årets yngleresultat d.d. var meget magert – ganske få unger fra rød lipokrom og fra sortrød. De 6 par fife fancy havde intet givet – flere af dem småfældede. En enkelt hanfife viste stor interesse, men den havde slet ikke fifeform.

Lars og Bjørn fortalte, at netop fifefuglene var helt oppe i dec./jan. Desværre kunne de ikke sætte dem i gang, da de ikke på det tidspunkt havde fået yngleburene.

hjemme_hos_lars_skov_fife_fancy_023 pict0009


Vi snakkede meget om vitaminer, mineraler, døgnrytme osv. I den forbindelse fortalte de, at de ikke havde fået etableret en automatisk lysstyring. Vi var alle enige om, at den manglende styring af lyset havde en væsentlig indflydelse på rytmen i fuglehuset.

pict0018 pict0021
pict0024 pict0025


Bjørn og Lars håber meget hen af vejen at få succes i fuglehuset. De ønsker meget at få indarbejdet en fast rytme i troen på, at tingene så vil fungere bedre end nu. Deres interesse og iver for at få tingene til at fungere er stor. De er meget interesseret i at få gode råd fra andre opdrættere og håber, at dette indlæg vil åbne op for dette.

Ud over at være medlem af Dansk Border og Fife Klub er de også medlem af DKK. Lars mødte op på specialforeningens udstilling på Korup Skole i Odense og deltog også i specialforeningens arrangement i februar.

 

Lars og Bjørn henter også megen viden via nettet – f.eks. har de læst en del om den nye harlekinkanarie, som dog ikke er godkendt.

 

Redaktionen vil følge Bjørn og Lars i arbejdet med at få etableret et godt fuglehold.

 

 

 

Ole 

Translate

danlenfifrdeisnosv

Vi har 24 gæster og ingen medlemmer online

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.