Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

Hjemme hos:HJEMME HOS LAILA OG BJARNE.

foto bjarnefoto lailaI forlængelse af ”HJEMME HOS” besøget i Nakskov hos Helle og Ove kørte vi via et afvekslende naturlandskab til Slagelseområdet, hvor vi besøgte Laila og Bjarne for så efterfølgende at køre over broen til Fyn.

foto IMG 7816Det er nok ikke nyt for nogen, når jeg fortæller, at Bjarne har Border Fancy. Yngleperioden var nær sin afslutning – resultatet var ca. 30 unger. Alt i alt var Bjarne tilfreds med antallet og kvaliteten af ungerne. Nu glæder han sig til, at alle ynglebure skal tømmes for så efterfølgende at iagttage ungernes udvikling i volieren. Det er jo sådan, at hver periode i fugleåret har sin charme, f.eks. glæder man sig til yngleperiodens start for så senere at glæde sig til den slutter.

foto IMG 7815 foto IMG 7817
foto IMG 7818 foto IMG 7819
foto IMG 7823 foto IMG 7824
foto IMG 7827 foto IMG 7832Bjarne har i en årrække arbejdet sammen med Per fra Fredericia. I starten havde begge Fife Fancy, men nu har Bjarne Border Fancy. Samarbejdet her og nu består bl.a. i, at Per låner burplads hos Bjarne til at fremavle brune og hvide Fife Fancy. Til trods for den dyre bro fungerer samarbejdet rigtig godt, fortæller Bjarne.

foto IMG 7834 foto IMG 7838Det er nok vigtigt og givende at have kontakt med andre. Hvis man arbejder isoleret med sine fugle og får problemer med opdrættet, mister man måske interessen, dette gælder ganske givet nye opdrættere.

Med den dejlige sol i godt humør satte vi os efterfølgende til rette ude på den store terrasse med en fin udsigt ud over en velplejet have med mange veltrimmede kønne buske og træer. Haven passes af Laila, som altid har et skæreredskab med på sine mange ture rundt i haven. Dog har Bjarne ansvaret for et enkelt træ – af metal.

foto IMG 7842 foto IMG 7843
foto IMG 7844 foto IMG 7854
foto IMG 7846 foto IMG 7848
foto IMG 7851 foto IMG 7855

foto IMG 7840Under kaffen fik vi en god foreningssnak og samtidig fik jeg bekræftet at næste generalforsamling kan afholdes i et velegnet lokale tæt på Bjarnes bopæl.

Solen havde nu ikke samme virkning som tidligere på dagen, så vi fik sagt pænt farvel og kørte mod Fyn.

Tak til Laila og Bjarne for en hyggelig aften. 

tekst: Ole
billeder: Jytte

Translate

danlenfifrdeisnosv

Vi har 21 gæster og ingen medlemmer online

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.