Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

Hjemme hos:

Hjemme hos Finn Enevoldsen 2015
HJEMME HOS FINN ENEVOLDSEN 2015.

Efter et familiebesøg i Surendorf i Tyskland besøgte vi Gitte, Finn og den kælne labrador Gina på hjemvejen.

Gitte og Finn bor i Tinglev tæt ved grænsen. Med hjælp fra vores GPS fandt vi hurtigt frem og blev godt modtaget.

foto IMG 7621

Finn har sine fugle i baghaven, hvor et udhus danner ramme om alle avlsburene. En del af disse bure har Finn selv lavet og 2 andre sektioner med 8 bure i hver var købt.

foto IMG 7590 foto IMG 7593
foto IMG 7594 foto IMG 7596
foto IMG 7601 foto IMG 7602
foto IMG 7605 foto IMG 7610
foto IMG 7608 foto IMG 7611Finn arbejder med Fife Fancy – gule, grønne, blå, hvide og brune. Der var unger i flere af rederne. Det kunstige lys i rummet var ledlys. I tilknytning til udhuset var der en lang og høj voliere – her og nu uden fugle. Et andet sted i haven har Finn bygget et lukket volieresystem med 9 voliere i forskellig størrelse. Ganske få diamantduer og en håndfuld husmandskanarier er fordelt i 2 af disse rum.

foto IMG 7627 foto IMG 7628
foto IMG 7629 foto IMG 7630
foto IMG 7631 foto IMG 7632
foto IMG 7633 foto IMG 7635
foto IMG 7637 foto IMG 7639Efter rundvisningen gik vi ind til et dejligt kaffebord, hvor Gittes lækre hjemmebagte boller gjorde lykke.

Finn fortæller, at det hus han bor i har haft stor indflydelse på hans livsforløb, idet han har overtaget det fra sin farfar og farmor. I hele sin barndom holdt han meget til hos sine bedsteforældre.

I ungdomsårene havde Finn en del tropefugle og kaniner. Han købte først en hvid landkanin og en dværgkanin med unger. Efter nogle år havde han 50-60 kaniner. Finn sendte enkelte af kaninerne på udstilling og vandt sine første rosetter.

Via en arbejdskammerat blev Finn også interesseret i brevduer. I perioden fra 1989 – 2005 var Finn med i mange konkurrenceflyvninger. I forbindelse med en af disse konkurrencer havde han en sjov oplevelse. En af hans duer fandt under en flyvning hvile på et græsk skib. Her blev den fanget og den pågældende sømand fastgjorde en seddel på en af fuglens halefjer, hvorpå Finn ved duens ankomst til sit dueslag kunne læse skibets navn og sætningen: ”har passet den et døgn”.

Støv fra duerne var årsagen til, at Finn måtte stoppe inden for brevduesporten.

I 2009 købte Finn nogle undulater og græsparakitter, men den voldsomme larm fra fuglene gjorde, at han meget hurtigt skiftede til kanariefugle – Gloster Fancy og en flok farvekanarier.

Finn blev medlem af Røde Kro Fugleforening, JFKK og Region Syd.

Ovennævnte kanarier blev udskiftet med Fife Fancy købt hos Bent Jørgensen i Kolding. Senere kom Finn i kontakt med Per Larsen i Fredericia. Han fortalte om Dansk Border og Fife Klub, som Finn meldte sig ind i.

foto IMG 7618 foto IMG 7622MEN Finn fik store problemer med blodmider. Blodmideproblemet er løst (dette har han på et tidligere tidspunkt beskrevet på hjemmesiden) og fugleholdet har nu i længere tid været i en god balance. Resultatet kan tydelig måles i antallet af unger på pind.

For nylig holdt Frank Darling et foredrag i den lokale fugleforening i Røde Kro. Dette foredrag har sat yderligere skub i Finns interesse for kanariefugle.

I de sidste par år har Finn opnået meget fine udstillingsresultater.

2013
Den bedste fife på RegionFyn/Syds regionsudstilling og DM sølv på en stamme (blå).

2014
Sølv med en gul fife på JFKKs udstilling i Silkebord, sølv med en stamme af gule fife ved DM i KBH., klassevinder med en hvid fife og nr. 2 i en anden klasse på vores udstilling i Korup, bedste figur og bedste stamme på udstillingen i Bramming (Region Syd).

Finn giver udtryk for, at det måske kunne være en god ide at udstille i 2 klasser – erfarne og uerfarne opdrættere. Han kan dog godt se, at antallet af opdrættere i Danmark gør en sådan model vanskelig at realisere.

Her og nu har Finn problemer med at sælge de fugle han ikke selv vil bruge i sit videre avlsarbejde.

Vi havde et par hyggelige timer sammen. En stor tak til Gitte og Finn for et godt samvær – også en tak til hunden, Gina, for flere festlige indslag.

foto kone FE  foto hundene foto FE

 

tekst: Ole 
billeder: Jytte

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.