Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

Hjemme hos:

 HJEMME HOS BENTE OG ERIK WINDEBALLE.foto-Erik1


Vejrmæssigt var dagen ikke særlig spændende – en række voldsomme regnbyger afløste små perioder med sol. MEN vi blev varmt modtaget af Bente og Erik.


Et velindrettet rækkehus med en lukket have danner rammen om Bente og Eriks hverdag i Fredericia.


Den nærmeste vej til haven/fuglene var gennem den tidligere garage, som nu er indrettet til et spændende værksted med en MEGET stor mængde værktøj og maskiner.

foto-IMG 6522 foto-IMG 6524
foto-IMG 6525 foto-IMG 6527Erik stortrives i sit værksted. Han er en meget dygtig håndværker, hvilket hans fugleomgangskreds har stor glæde af. Erik er uddannet sølvsliber. Arbejdet med forskellige metaller har altid haft hans store interesse.

Hjemmet bærer i høj grad præg af Eriks færdigheder som håndværker og sølvsliber i særdeleshed.


I barndomsårene var Erik meget optaget af sin farfars arbejde som konservator – udstoppede dyr i alle størrelser, fra fugl til gorilla. I samme periode fik Erik medansvar i pasning af en flok undulater, hvortil hans far havde bygget en voliere.

I mere end 40 år har Erik og Gert (vores bestyrelsesmedlem fra Kolding) været venner. I 2011 flyttede Bente og Erik til den nuværende adresse. I den forbindelse anbefalede Gert, at han fik nogle fugle at hygge sig med – ”nu hvor du kun har et mindre værksted, skal du have noget andet at gå op i” var Gerts forslag. Erik byggede et mindre voliere og fik via Gert efter eget ønske fat i 4 hankanarier – han var meget interesseret i fuglenes sang.

I 2012 opdagede Erik, at der MEGET tæt på hans bopæl boede en opdrætter af fife fancy – Per Larsen. Meget hurtigt kom de i kontakt med hinanden og et samarbejde blev etableret.

foto-IMG 6573 - Kopi
fuglehus og voliere set fra udestuen 

 


Erik besluttede at bygge et fuglehus med tilhørende voliere bagerst i haven. Erik har i dag 15 ynglebure, som han selv har lavet, i fuglehuset. Flere af disse bure er sat sammen, så fuglene uden for yngleperioden via et hulsystem kan flyve fra bur til bur for til sidst at kunne fortsætte direkte ud i et voliere – smart.

foto-IMG 6528  

 

foto-IMG 6530 foto-IMG 6532
foto-IMG 6532 foto-IMG 6548 - Kopi - KopiErik har på alle måder indrettet fuglestuen praktisk, f.eks. er der et stort rustfrit stål bord med en skuffe indeholdende en skjult vask, som er tilkoblet en tønde med regnvand. Samtidig har han indsat et loftvindue i huset.

foto-IMG 6558 - Kopi foto-IMG 6559 - KopiI arbejdet med fuglene har Erik et tæt samarbejde med Gert og Per, hvor Per er den erfarne opdrætter, hvilket både Gert og Erik har stor glæde af.

foto-Bente1
Hos Erik er det konen, som ringmærker ungerne. I år har de flere gange oplevet, at unger efter ringmærkningen blev kastet ud af reden, hvilket Bente naturligvis er meget frustreret over. Næste år vil de ganske givet købe lidt større ringe, så kan ungerne ringes lidt senere, hvor hunnen ikke længere er interesseret i deres afføring. Erik er ellers godt tilfreds med årets yngleperiode. Året før havde Erik problemer med sort plet, som han i år heldigvis ikke har oplevet i fugleholdet.

 

foto-IMG 6538 foto-IMG 6539
foto-IMG 6567 foto-IMG 6565 - Kopi


I år har Erik sammen med andre opdrættere deltaget i et projekt, hvor de hver især skulle følge en fastlagt vitamin- og medicinplan. Næste år ønsker Erik udelukkende at bruge naturens produkter dog suppleret med et enkelt vitaminpræparat. Som ny opdrætter ønsker Erik kun at afprøve ideer, som han selv har en positiv holdning til.


Eriks store interesse er indretning af fuglestuen samt at opfinde små sjove/praktiske ting, som andre fugleholdere også kan have glæde af. Samtidig betyder det sociale samvær med andre rigtig meget.

foto-IMG 6542 - Kopi foto-IMG 6543 - Kopi
Skillevæg mellem udstillingsbur Her er der flere skillevægge
foto-IMG 6533 foto-IMG 6550 - Kopi
beslag til udstillingsburet her er udstillingsburet på pladsDa vi nåede til kaffen dukkede Per Larsen op, hvorefter vi hyggede os. Per havde åbenbart duftet kaffen.

En stor tak til Bente og Erik  for en hyggelig eftermiddag.

Tekst: Ole
Billeder: Jytte

  

Translate

danlenfifrdeisnosv

Vi har 33 gæster og ingen medlemmer online

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.