Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

Hjemme hos:
HJEMME HOS KNUD HANSEN.

 knud hansen 043 kr

Efter en årrække oppe i det nordjyske har Pia og Knud for kun 1 år siden bosat sig tæt ved landevejen mellem Faaborg og Svendborg (ca. 6 km fra Faaborg).

Vi blev rigtig godt modtaget af Pia og Knud, som gav en rundvisning i den store og spændende have. Her skal nævnes den lille æbleplantage, hønsegården, urtehaven, de store træer med hængekøjen, staudebedet, orkidedelen og naturligvis også voliereområdet.

” ved indflytningen lignede det hele en stor ukrudtsmark, men vi har efterhånden fået kontrol over det meste” sagde Knud.

knud hansen 124r knud hansen 065r
huset æbleplantagen
knud hansen 067r knud hansen 140br
hønsehuset hængekøjen
knud hansen 072r knud hansen 074r
orkiden orkider ude
knud hansen 078r knud hansen 071br
orkide hænger i et træ Ole og Knud foran volierene

 


I haven havde Knud bygget 2 store voliere, hvor de mange kanarier – unge som gamle – havde ideelle levevilkår. I alt var der ca. 100 fugle fordelt mellem Pariser Frise, Japan Hoso og Border Fancy. Der sad rigtig mange topfugle i de 2 voliere. Knud håber i år at kunne udstille en kollektion af grønne Pariser Frise kanarier, hvilket ikke er sket før i Danmark.

knud hansen 001r knud hansen 004r
knud hansen 025br knud hansen 026br
knud hansen 028br knud hansen 040br


Over en god kop kaffe samt en lækker kage fortalte Knud om sit liv med kanariefugle.

I en lang årrække har Knuds interesse for kanariefuglesporten været meget stor. Gennem årene har han haft mange forskellige racer i fuglestuen, især figurkanarier. I dag har han Pariser Frise, Japan Hoso og Border Fancy.

knud hansen 121br
Border Fancy
knud hansen 022r
Pariser Frise
knud hansen 038r
Japan HoseUd over et målrettet og seriøst avlsarbejde i fuglestuen har Knud også gennem alle årene været  aktiv i foreningsarbejdet. Han har f.eks. været formand for JFKK og Region Fyn.

 

I 1992 blev Knud færdiguddannet som dansk dommer og i 1999 blev han COM-dommer (se billeder).


dommercertifikatr kopidommeridr kopi
dommercertifikat                                     dommer id
emblemerr
emblemerKnud har stor erfaring som dommer. Han har f.eks. været dommer på VM-udstillingen i Lausanne i Schweiz..

 

Knud har opnået meget flotte udstillingsresultater. Det bedste er nok en bronzemedalje  ved verdensmesterskabet i Belgien i 2002 – det var en Pariser Frise.

 

Knud har gennem årene flere gange købt fugle hos topopdrættere i udlandet. Han køber kun kvalitetsfugle og betaler gerne den merpris de koster. Når en grundstamme så er på plads, har Knud kun ind imellem tilført lidt nyt blod. Det er vigtigt for Knud selv at skabe de gode udstillingsfugle gennem avlsarbejdet.

 

Knud gør rigtig meget ud af, at fuglene får de bedste frø, de rigtige vitaminer, mineraler osv. 

En helt afgørende rolle har grønt + kraftfoder med de nødvendige vitaminer, f.eks. har b6, b12 og E-vitaminet stor indflydelse på næste års yngleresultat, hvis det gives lige fra ungerne er i reden og videre frem. Knud bruger en god kraftblanding + æg + nekton S + cous cous.

 

Knud gav også udtryk for, at det ganske givet er hans fodringsplan, som er årsagen til, at hans Pariser Frise ikke har problemer med at fodre egne unger op.

 

Omkring årtusindskiftet havde Knud  i en kort periode enkelte par Border Fancy inde i sin fuglestue. Han havde ikke held med dem, så de gled som nævnt hurtigt ud igen. I 2010 forsøgte Knud igen med Border Fancy og denne gang med større succes. I år har han fået 17 unger.

Knud er glad for, at have fået Border Fancy ind i fuglestuen. Det er en rolig og tillidsfuld fugl, som samtidig har en god holdning.

knud hansen 136br knud hansen 138br knud hansen 139br

Det var helt naturligt for Knud at blive medlem af specialforeningen, nu hvor han har fået Border Fancy ind i volieren.

Tak til Pia og Knud for en hyggelig eftermiddag.

tekst: Ole
billeder: Jytte

Translate

danlenfifrdeisnosv

Vi har 33 gæster og ingen medlemmer online

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.