Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

AndreSommermøde Øst hos Allan Johansen.
foto sommermødeiøst2017 8allan
Den 5. august var der sommermøde hos Allan Johansen.

Vejret var dejligt, da vi ankom til sommermøde hos Allan og Anne-Lise Johansen. Desværre var vi kun et fåtal mødt op, så det blev en lille sluttet kreds, der fik en fin gennemgang af Allans fuglestue og volierer. Allan gør sig som bekendt i Border og havde lavet omkring et dusin unger i denne sæson. Hans glosteropdræt var også gået rigtigt fint.

Fuglestuen er uhyre praktisk indrettet. Allan må siges at være lidt af en Ole Opfinder. På billederne ses hans frørenser lavet af to flasker inde i hinanden, der er direkte forbundet til centralstøvsugersystemet via et filter. Herved samles avnerne i en lille spand inden det ryger ud i det centrale affaldssystem. Opfejning fra gulvet kan på samme måde trækkes ud via central støvsuger systemet.

foto sommermødeiøst2017 3
Central støvsuger system


Burene er delt op i store flyvebure og mindre flyvebure sammensat af ynglebure. Et virkelig dejligt rum med fint ovenlys. Under burene er der fin plads til de mange frøsorter som Allan mixer til sin egen foderblanding.

Burene har alle påsat klemmer. Hver klemme repræsenterer en fugl med detaljer om dens historie. I mine øjne meget overskueligt, godt tænkt.

foto sommermødeiøst2017 1
Klemmesystem hos Allan


I haven havde Allan en fin voliere tæt på terrassen. Aggressive besøg af spurvehøgen havde desværre gjort det nødvendigt at sætte dobbelt tråd op. Dette gør det som bekendt lidt svært at se fuglene ordentligt.

foto sommermødeiøst2017 4
Fiskedam hos Allan


Udover kanariefugle brillierede Allan med et super flot have bassin, kæmpe akvarium, en høne og en hund.
Vi snakkede lidt om hvordan sæsonen var gået. Allan havde som sagt lavet omkring et dusin Border. Lars Skov og Bjørn havde haft rotter og derefter måtte afhænde/aflive hele besætningen og bure. Lars kunne fortælle at Mette Danielsen havde lavet omkring 60 unger, flot gået. Mig sagde hunden havde lavet 17 unger. Dette pga. afrbejdssituationen for mig og Maibrit.

foto sommermødeiøst2017 2 foto sommermødeiøst2017 5
Diplom parade  fuglestuen 
foto sommermødeiøst2017 6 foto sommermødeiøst2017 7
frørenser  Allan med frørenser 


Dagen sluttede af med et hyggeligt grill arrangement i Allan og Anne-Lises dejlige have/udestue.
På foreningens vegne tak for en dejlig dag til de to værter.

tekst og billeder: Henrik Holm

Translate

danlenfifrdeisnosv

Vi har 15 gæster og ingen medlemmer online

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.