Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

Andre

 
SOMMERMØDE I VEST 2016.

foto arneSøndag den 7. august afholdt foreningen et sommermøde hos foto ElseArnePetersenSPElse og Arne i Kolding. Vejrguderne viste sig ikke fra den pæneste side, så arrangementet blev i sidste øjeblik flyttet fra et overdækket område i haven til familiens store stue.

Else og Arne bor i Seest en bydel i Kolding. Huset er omgivet af en dejlig lukket have med voliere bag garage og fuglelokalet og i modsat side et overdækket område med grill.

foto IMG 8912r

 

foto IMG 8911r foto IMG 8910rfoto IMG 8885r
Da alle var godt placeret omkring kage og kaffe, startede Arne med at fortælle om de problemer, han havde haft med Kolding Kommune i forbindelse med hans tidligere voliereanlæg i haven. Ud over at være medlem af Border og Fife foreningen er Arne også formand for Sydøstjysk Fugleforening. I en lang årrække havde Arne Lorier i det gamle voliereanlæg, som ikke var godkendt og som Kolding Kommune ønskede fjernet
 (Læs Arnes artikel om al dette på hjemmesiden under diverse artikler).


foto IMG 8877r foto IMG 8879r
foto IMG 8880r foto IMG 8881r
foto IMG 8882r foto IMG 8883r
foto IMG 8884r foto IMG 8878r

 

Resultatet af ovennævnte blev nedrivning af det store lorianlæg og opbygning af en række mindre voliere, som naturligvis er godkendt. Arne solgte sine lorier for så at begynde et kanarie opdræt – Fife Fancy. Han er glad for sine små Fife Fancy kanarier, men havde og har stadig svært med at lorierne ikke længere er en del af hans fuglehverdag.. Arne fortalte om hans mange gode oplevelser med sine lorier, f.eks havde en sort lori fået fat i hans kasket og trevlet den op.


Alle fik nu mulighed for at fortælle lidt om sit fuglehold.

Arne PetersenArne.

Havde fået 54 unger i første kuld, som alle havde det godt. I andet kuld fik han 40 unger, hvor kun 3 stk kom på pind. Ungerne tog ikke på i vægt og døde få dage efter. Alle undrede sig over dette, da det var samme fuglehold, samme fodring og samme ynglebure.finn enevoldsen
Finn.

Havde haft 20 par i gang, men kun 8 par gav unger. I første kuld 30 unger. I andet kuld havde Finn også mange døde unger.
foto gertGert.

Igen i år havde Gert haft mange døde unger. Han fik dog 20 unger på pind. Han tog kontakt til TRIGENIO i Belgien og fik den tilbagemelding, at han skulle bruge NILSTAT og FLAGELLYMIX i drikkevandet – se Gerts artikel på hjemmesiden under SYGDOMME. Dette gav dog ikke den store ændring. Gert vil dog videreføre brugen af ovennævnte produkter til næste år.


Lars Andersen foto

Lars.

Har fået 19 border unger på pind. Han havde haft mange tomme æg, så han var lidt skuffet.frank darling 2

Frank.

90 unger hvortaf 70 er på pind.Et flot resultat. Dog mente han, at et frafald på 20 unger var for stort. 1. runde  var dårlig, 2. og 3. runde var gode.foto jrgen
Jørgen.

Fin sæson med i alt 65 unger – de fleste fife fancy og resten gloster. Jørgen har i denne ynglesæson ikke haft nævneværdige problemer.


foto ole

Ole.

Har ganske få Border Fancy, som han hygger sig med.
Undervejs blev der snakket meget om de problemer, der havde været i den nu afsluttede ynglesæson.


F.eks.

Kunne fodringen være årsag til at unger dør i reden? Der skal spises op. Forskellige bakterier. Kunne de mange forskellige vitamin- og medicinpræparater have en negativ påvirkning? Mideangreb og bekæmpelse af samme (i forbindelse med  dette har Frank skrevet et lille indlæg, se på hjemmesiden under MIDER). Jørgen havde med succes brugt et pulver imod mider, som han omtalte positivt. Pulveret har navnet VALCADAN og kan købes I AMERICA THISTED.

Nå, nu skulle Arnes nye fuglestue og voliere besigtiget. Alle fugle var ude i de overdækkede voliere. I fuglestuen havde Arne for længst afsluttet yngleperioden. Alt var rengjort og kunne hurtigt samles. Hans ynglebure var store og rummelige – en meget fin fuglestue. Arne er ny kanarieopdrætter, men har en masse erfaring fra hans tidligere arbejde med lorier.

foto IMG 8887r foto IMG 8888r
foto IMG 8889r foto IMG 8890r
foto IMG 8891r foto IMG 8892r
foto IMG 8893r foto IMG 8896r

Efter rundturen i fuglestuen og omkring volieredelen samt den  øvrige del af haven blev grillen tændt. Vi sluttede dagen med nogle meget lækre grillpølser.

foto IMG 8901r foto IMG 8905r
foto IMG 8898r foto IMG 8904r
foto IMG 8906r foto IMG 8903r

Tak til Else og Arne for en rigtig god dag. 

Billeder: Jytte
Tekst: Ole                   

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.