Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

Åbent Nordisk Mesterskab 2012
 

LIDT OM ÅBENT NORDISK MESTERSKAB 2012.

En udstilling kan aldrig blive optimal, hvis det forberedende arbejde ikke er gjort godt nok. Dette er absolut på plads i forbindelse med ÅBENT NORDISK MESTERSKAB -papirarbejdet før udstillingen, afhentning af udstillingsudstyr, planen for opsætning, cafeteriadelen samt klargøring af dommer/opdrætterområdet m.m.

På de fleste udstillinger er det ikke muligt for opdrætteren at overvære bedømmelsen af fuglene. Her opleves dommer og opdrættergruppen som en helhed. Naturligvis bestemmer dommeren fuglenes placering, men alle følger med i den åbne bedømmelse,

 

fugletegning 046r kopi tegning af fugl 044r
fugletegning 2012 127r fugletegning 2012 088rhvor dommeren ud over talen også markerer væsentlige ting ved brug af små tegninger - bredde i forhold til længde, overgangen fra hals til krop osv. I år var der tolke til at oversætte til dansk og tysk. Naturligvis kunne den enkelte opdrætter også stille spørgsmål, komme med bemærkninger og på den måde komme i dialog med dommeren.

Især inden for Fife Fancy var konkurrencen stor. Vi har i Danmark mange dygtige Fife Fancy opdrættere, som her på udstillingen fik hård konkurrence af flere tyske opdrættere. I år var det især Baechler/Vadder, Lars/Bjørn, Per Larsen og Majbritt/Henrik, som konkurrencemæssigt var tæt på hinanden.

Inden for Border Fancy har Frank Darling nu i 2 år klaret sig rigtig flot. I år fik han de 3 bedst placerede fugle efterfulgt af Poul Erik Gam Sørensen (hans smukke Border Fancy blev kåret som den bedste figurfugl på JFKK`s kåringsskue , men her blev den nr. 4). Andre borderopdrættere var dog tæt på, så konkurrencen bliver ganske givet stor næste år.

Nedenfor er der udarbejdet en billedkavalkade over mange af de smukke vinderfugle. Desværre mangler 2 billeder.

 

franks fugl 143 048rr  bvs fugl 116 069r 
Frank Darlings vinderfugl Border Baechler/vadders vinderfugl Fife 
bedste figur jfkk 2012r  m.h fugl 201 066r 
Knue Erik Sørensens 4. vinder Border desværre er billedet ikke fra udstillingen Maibritt & Henrik Holms 2. vinder Fife 

 

allan johansen fugl 177 034r jens mller p. fugl 35 036r
Allan Johansens vinderfugl nr.177 Jens Møller Pedersens vinderfugl nr.35
ole jeppesens fugl 154 037r Billed mangler desværre
Ole Jeppesens vinderfugl nr. 154 Bjarne B. Pedersens vinderfugl nr. 9
harald sells fugl 181 045r gert b.s fugl 20 054r
Harald Sells vinderfugl nr. 181 Gert Brandts vinderfugl nr. 20
lars skovs fugl 73 059r flemming n.s fugl129 057r
Lars Skovs vinderfugl nr. 73 Flemming Nielsens vinderfugl nr. 129

 

Billed mangler desværre Per Larsens vinderfugl nr. 56På en udstilling vil man altid undervejs finde ting som måske skal gøres på en anden måde.

I år var der opstillet 2 store dommerreoler, som fuglene hen af vejen blev placeret på.

5. bne nordiske mesterskab 2012 031 rr
dommeren og de 2 tolke ved de to dommerreoler

 


Ved denne opsætning, hvor dommeren dømte ved den ene reol samtidig med at nye fugle blev placeret på den anden, gav en del uro, som ind imellem gjorde, at man (jeg) mistede overblikket.

En opdrætter gav udtryk for, at farvespillet BAG reolerne gav problemer med at få det optimale indtryk af fuglene fra stolerækkerne under bedømmelsen.

NÅ, vi havde en kanon god udstilling. Tænk sig at man kan køre til udstillingen om morgenen (for mange godt nok tidligt) og aflevere sine fugle, drikke morgenkaffe, overvære bedømmelsen med den læring der er i det og sidst, men ikke mindst deltage i et dejligt socialt samvær.


Efter præmieoverrækkelsen sluttede arrangementet, alt blev pakket og hurtigt havde alle forladt udstillingslokalet – kl. var nu 16.00, flot klaret.

tekst: Ole
billeder: Maibritt/Jytte

Translate

danlenfifrdeisnosv

Vi har 40 gæster og ingen medlemmer online

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.